کشاورزان رواندا حالا دقیقا اندازه زمینهایشان را میدانند، و بهتر میتوانند برای کاشت یا برداشت محصول اقدام کنند. به واسطه دنیای دیجیتال دسترسی بهتری هم به بازارهای فروش دارند و در عرصه مارکتینگ هم پیشرفت کرده اند. این برنامه را دفتر زنان سازمان ملل متحد و سازمان جهانی غذا برنامه ریزی کرده است تا فاصله دو جنس را کمتر کند و زنان را در عرصه فعالیتهای اجتماعی شرکت دهد.
کشاورزان رواندا از پلت فرم موبایل برای ارسال پیام کوتاه و اتصال به زنجیره حمایتی و تامین کشاورزی استفاده میکنند. در گازوو محله موهانگا روستای کوچکی در جنوب روانداست که اگر وسط روز پیاده از بین مزارع ذرت بگذرید، زنان کشاورز را خواهید دید که دور هم نشسته اند و در وقت استراحت از گوشی های هوشمند استفاده میکنند. آنها نه به فیسبوک سر میزنند ونه توئیت میکنند؛ آنها با گوشی اطلاعات هواشناسی را می گیرند و از اطلاعات بازار باخبر میشوند که به آنها کمک میکند محصولشان را بهتر در بازار بفروشند و خلاصه چیزهایی که در نهایت کشاورزی و مهارتهای بازاریابی آنها را متحول میکند.
کریستین موکاروکوندو یکی از ذرت کاران و عضو تعادونی این روستا میگوید: "قبلا باید کلی تقلا میکردیم تا ابعاد زمین کشاورزی مان مشخص شود. در نتیجه کشاورزها نمیتوانستند حجم تقریبی محصول را تخمین بزنند که موجب بحث و جدل هایی با خریدار و حسابدار و ایجاد مشکلات در دریافت های مالی میشد. "
به وسیله یک نرم افزار دیجیتال به نام "از زنان بخرید" که روی موبایل قابل نصب است، کشاورزان میتوانند سایز زمینشان را بدانند و حدود محصول را تخمین بزنند. پلت فرم صاحبان کسب و کار کشاورزی را به سامانه حمایتی و زنجیره تامین کشاورزی متصل میکند و از طریق پیامک به آنها اطلاعاتی در مورد وضع آب و هوا، فروش و فرصتهای پیش آمده میدهد.
دفتر زنان سازمان ملل متحد همراه سازمان جهانی غذا پلت فرم تدارکات بیمار ppp را با هدف نوآوری در سال 2016 به راه انداخت. در نتیجه این فعالیت در نه ماه آینده این تئوری در 10 تعاونی منطقه ای اجرا خواهد شد. در مجموع نزدیک 700 زن در این تعاونی ها ثبت نام کرده اند و فرایند ثبت نام برای این پلت فرم شامل نقشه برداری از زمین کشاورزی کشاورزان است که پس از آن برای تولید پیش بینی عملکرد استفاده می شود.
این پلت فرم توانمندی کشاورزان را برای تولید و نگهداری محصول مازاد افزایش میدهد، اطلاعات مالی را در زمان لازم فراهم می کند و دسترسی به بازار را افزایش میدهد، به خصوص برای کشاورزان زن که قاعدتا در تمام بخشهای زنجیره تولید دخالت نمی کنند. اکنون کشاورزان چه زن و چه مرد می توانند با خریداران و موسسات مالی مذاکره کنند. در واقع، برخی از تعاونی های شرکت کننده قبلا قراردادهای پیشنهادی با خریداران مشهور مانند شرکت های غلات و اداره غلات رواندا امضا کرده اند.
بارتریس موکنلی یکی از اعضا و مشاور همکار تعاونی توزاموران سیزا میگوید: "ما با با خریداران قرارداد امضا میکردیم و اغلب قادر به انجام شرایط آن نبودیم، به ویژه در مورد تأمین منابع؛ چرا که کشاورزان بخشی از تولید خود را در کنار یکدیگر میفروختند. در حال حاضر با این سیستم، هر کس پیش از این مقدار مشخص شده تولید کند به تعاونی اطلاع میدهد و این باعث خواهد شد که همه بتوانند محصولشان را بهتر بفروشند و به هدف تولید مازاد برسند ".
با اطلاعات واقعی ای که پلت فرم دراختیار کشاورزان قرار میدهد آنها میتوانند بهترین تصمیم را برای سازگاری با محیط و شرایط متغیر آب و هوا در آن اقلیم اتخاذ کنند و دوره های کشت و زرع را طولانی تر یا کوتاهتر کنند و از نهاده ها و کود و سم ایتفاده بهینه کنند.
این برنامه که در حال حاضر در مرحله آزمایشی خود است، از دولت چین حمایت های مالی دریافت کرده است. سفیر چین، آقای پن هجون، در دیدار از سایت برنامه، گفت: "چین متعهد به ارائه پشتیبانی فنی، به خصوص در زمینه توسعه تکنولوژی در بخش کشاورزی به رواندا است. کشاورزی به عنوان بخش مهمی از اقتصاد چین همانند رواندا است."
با تمرکز بر توانمندسازی زنان، این برنامه همچنین با هدف از بین بردن شکاف جنسیتی و تضمین مشارکت برابر زنان در تمام زمینه ها، آموزش دهندگان را در جریان مسائل مربوط به برابری جنسیتی، زنجیره تامین و در خط مقدم مذاکرات و تصمیم گیری قرار میدهد. پس از فصل برداشت و ارزیابی این برنامه در سال آینده، سازمان ملل متحد قصد دارد این برنامه را در بخش های دیگر رواندا گسترش دهد.
منبع
مرکز زنان سازمان ملل متحد
http://www.unwomen.org/en/news/stories/2016/10/empowering-women-farmers-of-rwanda-through-mobile-technology
ترجمه: آزاده حکمی