پرداخت چهار برابری تسهیلات صندوق کار آفرینی امید در خراسان شمالی/ امید آفرینی درروستاها
سرپرست صندوق کارآفرینی امید در خراسان شمالی گفت: در سال جاری منابعی که در اختیار داشتیم و پرداخت کردیم به اندازه چهار سال گذشته بوده است.
به گزارش روابط عمومی صندوق کارآفرینی امید، هادی رضا زاده در این خصوص افزود: امسال منابع خوب دولت در قالب تبصره 18، در قالب طرح های اشتغال روستایی و تفاهم نامه ها با اداره و سازمان ها داشته ایم که تاکنون 1620 میلیارد ریال تسهیلات در این استان پرداخت شده است.
وی به مهم ترین اقدام این صندوق در خصوص احیای طرح های راکد اشاره ای کرد و افزود: در این راستا رییس جمهور محترم دستوری را صادر کردند که طرح های راکد و نیمه فعال باید دوباره احیا شوند که در قالب نهضت احیا اقداماتی انجام شد و در این خصوص منابعی پرداخت شد.
احیای 21 طرح راکد و نیمه فعال
رضا زاده به احیای 21 طرح راکد و نیمه فعال در این استان اشاره کرد و خاطر نشان ساخت: تلاش کردیم تا تسهیلات در مکانی هزینه شود که قبلا سرمایه گذاری و اقداماتی انجام شده است اما به دلایلی طرح فعال نیست و یا با ظرفیت بسیار پایین کار می کند ، پرداخت به طرح های راکد ظرفیت خوبی برای ایجاد اشتغال است تا اجرای طرح های جدید.
وی می گوید: بیشتر طرح های راکد و نیمه فعالی که در نهضت احیا دوباره به چرخه تولید برگشتند در بخش های کشاورزی و صنعت بوده اند و تعداد محدود نیز در بخش خدمات بوده است.
تسهیلات مختص روستاییان
سرپرست صندوق کارافرینی امید خراسان شمالی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در ایجاد اشتغال پایدار در روستاها از محل منابع صندوق توسعه ملی افزود ؛ در همین راستا تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد ۴ درصد برای روستاییان مرزی و ۶ درصد برای روستاییان غیر مرزی تصویب گردید که صندوق استان تاکنون مبلغ بیش از ۱۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت نموده است که توانسته مهاجرت معکوس روستاییان را در پی داشته باشد.
تحول گردشگری
رضا زاده همیچنین در بخشی دیگر از سخنان خود افزود با توجه به قرار گرفتن خراسان شمالی در کریدور شمال به شرق و دو منطقه گردشگری شمال کشور و شهر زیارتی مشهد مقدس می بایست نسبت به تامین زیرساخت های مناسب در جهت ماندگاری مسافران چاره ای اندیشیده شود که در این خصوص با احداث بوم گردی ها و خانه های مسافر در طول مسیر مسافران را نسبت به افزایش نرخ ماندگاری دراستان تحریک نماید که در این راستا با حمایت بیش از ۴۰ بوم گردی و توریسم کشاورزی در مناطق روستایی علاوه بر حمایت از حوزه گردشگری در شناسایی مناطق بکر و همچنین صنایع دستی استان و تکمیل ارزش زنجیره تولید نیز ثابت قدم باشد.
پرداخت تسهیلات به زندانیان آزاد شده
وی در بخش دیگری از سخنانش به پرداخت تسهیلات به زندانیان آزاده شده نیز اشاره کرد و گفت: این افراد معمولا بعضا تا حدی وجه اجتماعی را از دست داده اند و در خصوص ایجاد اشتغال و دریافت تسهیلات مشکل دارند اما در این صندوق با ایجاد تفاهم نامه ای با زندان ها به آنان برای ایجاد کسب و کار تسهیلات پرداخت شد که در این راستا 52 نفر پنج میلیارد تومان وام گرفتند.
وی در بخشی از سخنانش به نظارت ها و بازدید ها از طرح های اشتغال نیز خبر داد و تصریح کرد: علاوه بر سازمان ها و دستگاه هایی که از ایجاد طرح های مددجویان خود بازدید به عمل می آورند صندوق نیز در این راستا کارشناسان خود را برای بازدید به محل طرح اعزام می کند و بر پرداخت ها نیز نظارت خواهد شد تا تسهیلات انحراف پیدا نکند.
60 درصد اقساط وام ها به موقع به بانک ها بر می گردد
رضا زاده گفت: اقساط 60 درصد وام های گرفته شده از سوی مجریان طرح ها به موقع به بانک بر می گردد و همچنین اقساط حدود 35 درصد نیز بین 6 تا هفت ماه با تاخیر به بانک بر می گردد و تنها اقساط حدود 2 درصد از طرح ها از طریق مراجع قضایی وارد خواهیم شد.
وی در خصوص خوش حسابی روستاییان و عشایر در پرداخت تسهیلات گفت: مجریان طرح های کوچک به ویژه قشر روستایی و عشایر اقساط خود را به موقع پرداخت خواهند کرد که در این خصوص می توانیم تسهیلات را دوباره به چرخه ایجاد اشتغال بر گردانیم.
وی به تفاهم نامه با اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی نیز اشاره ای کرد و افزود: در این خصوص نیز به پنح طرح به مبلغ سه میلیارد ریال تسهیلات داده ایم و همچنین در خصوص طرح مد و لباس نیز تفاهم نامه داریم که تسهیلات به طرح ها پرداخت خواهیم کرد.
30 روستای بدون بیکار و هر روستا یک محصول
با اجرای کسب و کارهای کوچک می توان اشتغال بیشتری ایجاد کرد که استان در این زمینه قابلیت و ظرفیت بالایی دارد.
طرح های اشتغال روستایی در قالب هر روستا یک محصول، روستای بدون بیکار و صندوق های خرد محلی اجرا می شود که متقاضان می توانند در این راستا وام های اشتغال را دریافت کنند.
هر روستا یکی از مهمترین پایگاه های تولید و رفع نیازهای اساسی جامعه است، توانایی های جامعه روستایی منجر به پویایی اقتصاد کشور می شود و منجر به رشد اقتصادی، کنترل نرخ تورم، افزایش نرخ رشد اشتغال و کاهش فقر در کشور شود.
در همین راستا صندوق کارآفرینی امید تلاش دارد تا با الگوی هر روستا - یک محصول و با همکاری تمامی دستگاه های مرتبط ملی، استانی و محلی با محوریت افزایش توانمندسازی و مشارکت پذیری افراد جامعه محلی به این مهم اهتمام ورزد.
در طرح روستای بدون بیکار نیز که در این طرح نیز در یک روستای هر شهرستان اجرا شده موفقیت های خوبی به دنبال داشته است در اجرای این طرح به ظرفیت های و پتانسیل های روستایی توجه شده است.
یکی از مهمترین طرحهای این نهاد صندوق های خرد محلی زنان روستایی و عشایری است که طی آن تمامی بانوانی که در روستا مشغول به تولید محصولی هستند می توانند از تسهیلات برخوردار شوند.
چرا که صندوق کارآفرینی امید در راستای توسعه اشتغال روستایی و فرصتهای شغلی و حمایت از کسب و کار های خرد ایجاد شده است.
در سال های اخیر برنامه های حمایتی پیرامون کسب و کارهای خرد با ساختار اقتصادی متفاوت رشد چشمگیری داشته است و این کسب و کارها که با اهداف کاهش فقر، کمک به افزایش تولید کالا و خدمات منطقه ای و مقابله با بیکاری جایگاه درخوری یافته است.
این صندوق به عنوان بزرگترین صندوق حمایتی از فعالیت های کارآفرینانه در مقیاس خرد در سال های اخیر، فعالیت های خوبی در جهت توسعه فرهنگ اعتبارات خرد انجام داده است.
سرپرست صندوق کارآفرینی امید در خراسان شمالی گفت: از مجموع 30 روستای این استان که با اشتغال آفرینی کسب و کارهای خوبی ایجاد شده است 12 روستا مربوط به هر روستا یک محصول و 18 روستا نیز مربوط به روستای بدون بیکار است.
در روستای ملا باقر شیروان بیشتر روستاییان طرح فراز تاکستان ها را اجرا کرده اند وعلاوه بر افزایش تولید محصول انگور باعث ایجاد درآمد و ایجاد اشتغال های جدید شده اند، در طرح روستای ملا حسن بیشتر اهالی این روستا به بافت جارو مشغول هستند و اگر در فصل پاییز بعد از برداشت محصول به این روستا مراجعه کنی حیاط خانه های روستایی پر از جارو است و زنان و مردان در کنار هم مشغول کار هستند.
همچنین بیشتر اهالی روستای سارمران اسفراین نیز گلخانه ایجاد کرده اند و مشغول تولید انواع سبزی و صیفی در این خطه هستند این در حالی است که بیشتر جوانان روستای سارمران در سال های گذشته برای کار به تهران و سایر استا ن ها مهاجرت کرده بودند اما اینک این روستا به مکانی برای تولید سبزی و صیفی گلخانه ای تبدیل شده است و شور و شوقی برای تولید راه افتاده است.
رضا زاده به پرداخت وام به 100 طرح در قالب صندوق های خرد و محلی نیز اشاره ای کرد و گفت: تعدادی از اهالی دور هم جمع می شوند و هر کدام با مبلغ کمی در صندوق عضو خواهند شد و به نوعی یک صندوق خرد تشکیل می دهند که تعاونی نیز محسوب می شود و هر کدام از اعضا حتی می توانند جداگانه برای خود شغلی دست و پا کنند که از صندوق وام می گیرند، در این طرح هر صندوق می تواند تا 200 میلیون تومان وام بگیرد.
سرپرست صندوق کارآفرینی امید در خراسان شمالی به ارایه وام به مناطق حاشیه نشین نیز اشاره ای کرد و افزود: در سال گذشته در مناطق باقرخان، صادقیه، ناظر آباد و نیروگاه شهر بجنورد 11 طرح معرفی شد.
به نوعی 37 درصد جمعیت استان خراسان شمالی در مناطق حاشیه شهرها و سکونت گاه های غیر رسمی سکونت دارند که این پدیده در بجنورد مرکز استان بیش از سایر شهرهای این استان است که یک سوم جمعیت شهر بجنورد محله ها و مناطق حاشیه این شهر زندگی می کنند که اصلی ترین مشکل این ساکنان بیکاری، فقر و آسیب های اجتماعی است.
رضا زاده افزود: در طرح اشتغال روستایی و عشایری نیز در حال حاضر 60 طرح پشت نوبت داریم که با اختصاص اعتبار مورد نیاز در مرحله اول به این افراد وام پرداخت خواهیم کرد.